Bent u toe aan een nieuwe elektrische fiets of gaat u de overstap maken van gewone stadsfiets naar e-bike? Dan is het fijn om een goed overzicht te hebben van de mogelijkheden. Want afhankelijk van de manier waarop u de fiets gaat gebruiken en wat u prettig vindt fietsen, maakt u uw keuze. De plaats van de motor bijvoorbeeld. Een voorwielmotor geeft hele andere rijeigenschappen dan een middenmotor. 

Met de filmpjes hieronder kunt u zich al een beetje oriënteren. Voor een vrijblijvend persoonlijk advies en een proefrit bent u van harte welkom in onze showroom. We zijn voor u geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Harleman Tweewielers, uw e-bike expert in Apeldoorn.

Rijprogramma’s en versnellingen

Bij een e-bike spelen de versnellingen een andere rol dan op een gewone fiets. Op een elektrische fiets zitten namelijk ook rijprogramma’s of ondersteuningsstanden. Die rijprogramma’s bepalen de mate van trapondersteuning en dus hoe zwaar of hoe licht u moet trappen.

De high-speed e-bike

De high-speed e-bike of speedpedelec is een nieuw soort elektrische fiets. Een gewone e-bike levert trapondersteuning tot 25 km/u. De high-speed e-bike ondersteunt uw trapbeweging echter tot 45 km/u. Door de verhoogde snelheid is de high-speed e-bike een interessant vervoermiddel voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer.

Speed pedelec – Review Consumentenbond 2014

Sinds een tijdje kun je, lekker fietsend op je e-bike met 25 km/h, met een noodvaart worden ingehaald door een andere e-bike. Tenminste: zo lijkt het. Dat is dan een zogenoemde speed pedelec, een e-bike die tot 45 km/h ondersteuning biedt en daarom onder de snorfiets-wetgeving valt. Bekijk de video!

De actieradius van een e-bike

De totale afstand die u kunt fietsen zonder uw accu tussentijds op te laden, heet de actieradius. De actieradius van een e-bike is afhankelijk van veel factoren.